SAC Auto Tech Student Juan Meneses Tu'u Lana Matata i le Ala Anapogi Tamaiti Aoga Manuia Talaʻaga

Mati 24, 2022

O le musuia e le maketi i totonu o Iapani, taavale maso, ma isi taavale ese, na iloa ai e Juan Meneses e 21-tausaga le matua mai lona laitiiti na manao e galue i taavale. I aso nei, faatasi ai ma le fesoasoani a le Kolisi o Santa Ana ma se sikolasipi mai le OC Driven for Success, o le lima e le o ni polofiti a le Orange County Automobile Dealers Association (OCADA), ua amata ai e Juan se matata o se tagata aperenitisi i se faleoloa Aston Martin o loʻo tu i Tustin ma ua sauni mo le olaga i le auala vave.

Mai lona talavou, sa fiafia lava Juan i galuega faatino ma amata ona galue i taavale i le faaleleia o taavale e fa a lona aiga. “Na ou manaʻo e faafaigofie mea mo isi tagata uma,” o le tala lea a Juan. "Na ou fia iloa pe mafai faapefea ona ou aʻoaʻoina ia faʻaoga mea, ma mea e mafai ona ou faia i na tomai."

O le galue i luga o taavale a lona aiga na musuia ai Juan e tulituliloa se aʻoga i tekinolosi taʻavale. Ina ia avea lena miti o se mea moni, na filifili ai Juan e auai i le polokalama tekinolosi taʻavale i le Kolisi o Santa Ana, lea na ia suia ai mai suʻesuʻega taʻavale lautele i se faʻapitoa e taulaʻi i taavale taugata a Aston Martin.

“Ou te fiafia i ai iinei,” o le ata lea a Juan, “Ou te fiafia e maua aʻu aʻoaʻoga mai tagata tomai faapitoa ma ou te fiafia i aʻoaʻoga faavae ma mataupu faavae o laʻu polokalame. Santa Ana e avatu ia te oe meafaigaluega e manuia ai.

O se tasi o ki i le manuia o Juan o le lagolago lea na ia maua mai le OC Driven for Success, o le OCADA lea e le o ni polofiti fuafuaga o loʻo fesoasoani i le faʻaosoina o galuega o le a avea ma tekinisia taʻavale i Orange County. E ala i faiga faapaaga ma aoga maualuga faaitulagi ma kolisi nuu, OC Driven for Success e lagolagoina le tele o fuafuaga faaitulagi e faamoemoe e lagolago le aufaigaluega taavale afi a Orange County, e aofia ai le ofoina atu o le 60 sikolasipi i tausaga uma e lagolago ai tamaiti aoga e pei o Juan i le itulagi uma o le kolisi kolisi tekinolosi taʻavale. polokalame.

O le isi polokalame fa'alaua'itele a le OCADA na maua ai e Juan ma ana uo le avanoa e auai ai i se Tu'uga Tu'uga Toso Ta'avale lea na ia va'aia ai ta'avale sili ona saoasaoa na ia va'aia o taufetuli, fa'apotopoto, ma vavae'ese. A o ia matauina le toe fauina e le au tekinisia taavale afi i totonu o le lua, sa ia mafaufau ia te ia lava, "O le galue i se tasi o na mea o se miti."

“O le OCADA na aumaia se lautele lautele ma sili atu le eseese o tagata tomai faapitoa e galulue i taavale, e aofia ai le tiso, leai ni afi penisini, ma afi penisini,” o le tala lea a Juan. "E ala i lena poto masani lautele, na ou maua ai le avanoa e iloa ai le mea e sili ona ou fiafia i ai."

O le Polokalama Tekinolosi Taavale a le Kolisi o Santa Ana e ofoina atu aʻoaʻoga faʻaonaponei mai le ASE ma le NATEF-faʻamaonia matai tekinisia ma ua mamanuina e saunia tamaiti aoga mo matata o loʻo galulue i galuega eseese i pisinisi taʻavale-o le tele e maualuga le lima ma e oʻo lava i le ono-fuainumera. avanoa e maua ai totogi. 

I le faaopoopo atu i se tikeri lagolago i le Automotive Technology, ua ofoina atu e le SAC 11 tusi faamaonia e taulai i galuega i vaega faapitoa o auaunaga tau taavale ma toe faaleleia:

  • Fa'ailoga Fa'atekonolosi Fa'atekonolosi Ta'avale
  • Fa'ailoga Fa'atino Fa'ainitaneti Maualuga
  • Su'isu'i Suau'u ma Tusi Pasi Tausiga Hybrid
  • Tausia ole Ea malulu ole taavale
  • Tusipasi Fa'atekonolosi Pisinisi Ta'avale
  • Tausia Chassis Ta'avale
  • Tausia Faaeletise Taavale
  • Tausia afi afi
  • Tusipasi Au'aunaga Chassis
  • Tusi Faamaonia o le Auaunaga o nofoaafi
  • Galuega Fa'ainisinia & Fa'ailoga Fa'aeletise
  • Tusi Faamaonia Auaunaga afi

Faatasi ai ma le vave fiafia i tekinolosi taʻavale, e faʻamalosia foi Juan i le atinaʻeina o tamaiti ma e manaʻo e mulimuli ane faʻataʻitaʻi tamaiti e aʻafia i le faiga faʻamasinoga. I le SAC, e faʻafetaia e Juan faufautua taʻiala ma faʻatonu faʻatagaina mo le fesoasoani e taʻitaʻia o ia i le itu saʻo. O se taunuuga, o loʻo tuliloaina foi e Juan se tikeri i le sociology.

“E te'ena tagata pe a ou fai atu ia i latou o aʻu o loʻo i totonu o le Auto Tech program ma le Sociology program, ae e mafai ona e faia mea uma e lua. Na faamatala mai e aʻu faufautua o le a sili atu le galuega, ae e sili atu nai lo le mafai.

“O se manatu autū e fesoasoani iā ​​te aʻu, o le tatala atu lea i le aʻoaʻoina o mea fou, ma faia i lea laasaga ma lea laasaga—o lenā manatu ua ave ai aʻu i le mea ua ou iai nei,” o le tala lea a Juan.

E fa'afetaia fo'i e Juan le aufaigaluega lagolago a le SAC mo le tu'uina atu o ta'iala fesoasoani i le auala e amata ai se galuega fa'amalieina i tekinolosi ta'avale. O le aʻoaʻoina o auala fou e mafai ona avea ma luʻitau ae e talisapaia e Juan le fesoasoani fesoasoani na ia mauaina mai ona faiaoga e pei o le Faiaoga Mark Sosebee, o se polofesa na pulea muamua lana lava fale taʻavale ma o lea ua aʻoaʻoina tamaiti i le auala e fai ai a latou lava faleoloa.

I aso nei, o Juan o se tagata aperenitisi ma Aston Martin Newport Beach, faʻatasi ai ma le taulaʻi i le tautua taʻavale, diagnostics, masini, ma le eletise. O se galuega na ofoina atu ia te ia e le Kolisi o Santa Ana, lea na mafai ai ona ia talosaga mo le avanoa tuusao mai le faleoloa.

Mo Juan, "aoaoina se mea fou i aso uma" o le vaega sili lea o lana polokalama ma e fiafia o ia i lagona tauia e maua mai i le avea ma tagata tomai faapitoa e talitonuina e faʻafaigofie o latou aso.

"Ou te manaʻo ia iloa e tagata uma, e mafai ona e faia le mea e te fiafia i ai, ma o loʻo i ai se nofoaga mautinoa mo tagata uma," o le tala lea a Juan. “Ou te le o se tagata poto faapitoa i taavale, ae o loo ou aoaoina, afai ou te mafaia, e te mafaia foi.”

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le SAC's Automotive Technology program, fa'amolemole asiasi sac.edu/AcademicProgs/HST/Auto/Pages/Automotive-Technology.aspx.