Le Auala i le Toe Faʻaleleia: Saddleback Graduate Robert Fletcher Faʻalauiloa a Tamaiti Aʻoga

Ianuari 31, 2023
Saddleback Graduate Robert Fletcher

Na maua e Robert Fletcher lana galuega fou i le Trinity Behavioral Health faafetai i le Saddleback College's Alcohol and Drug Studies program. Ae e le o se galuega lea na fuafua muamua e ulufale i ai le 49 tausaga le matua o La Habra.

Na ola aʻe i le itumalo o Los Angeles County i le gataifale o El Segundo, na tosina atu Fletcher i polokalame komepiuta ma maua ai se tikeri faʻasaienisi komipiuta mai le kolisi a le Itumalo o San Diego i le silia ma le luasefulu tausaga talu ai. O lena tikeri na taitai atu ai i galuega o se komipiuta komepiuta ma se pule o fesootaiga i Colorado ma Kalefonia.

Ae peitai, o le taimi lena, na fai mai ai Fletcher na avea o ia ma se ava malosi. Mulimuli ane, o le a ia sailia le toafilemu faatasi ai ma le fesoasoani a se polokalame togafitiga e 90 aso i le Lake Forest. I le fia iloa atili e uiga i mafuaʻaga ma aʻafiaga o le faʻaaogaina o vailaʻau, na fautuaina ai e se faufautua na te ave ni vasega i le Saddleback College' Su'esu'ega 'Ava ma Fualaau Fa'asaina polokalama.

“Ou te saili pea e aoao mea ou te mafaia,” o lana tala lea. “Na pau lava le mea na ou maua o le inu. O aʻu o se tagata 'ava malosi ma o le mea lena na mafua ai ona ou alu i le malae. E leai so'u malamalama i tusi aoga. I le nofoaga autu mo togafitiga sa ou i ai, sa ou fesili ai i le tele o fesili. Ou te leʻi malamalama i mea uma e uiga i loʻu maʻi, ma ou te manaʻomia nisi faʻamatalaga nai lo le naʻo le mea e mafai ona tuʻuina atu ia te oe e se nofoaga e faʻamama ai ma togafitiga. O lea na amata ai ona ou alu i vasega i le Kolisi o Saddleback ma iu ai ina maua se tusi faamaonia.

O le mauaina o se Tusi Fa'amaonia o Su'esu'ega 'Ava ma Fualaau Fa'asaina e aofia ai le fa'amae'aina o se galuega fa'atino ile galuega. O le galuega faataitai a Fletcher na sau i le Trinity Behavioral Health, lea na mafua ai ona faʻafaigaluegaina o ia i le taimi lava na maeʻa ai le polokalame.

“Sa ou lagona le toʻa e alu i le polokalame faataitai ma sa ou lagona le mautinoa e alu i totonu, e faavae i le iloaina o mea na ou iloa mai mea na aʻoaʻoina ai aʻu. Ou te leʻi iloa se mea o nei mea ae ou te leʻi alu i Saddleback.

Fletcher, o le na mauaina lana tusi pasi i le 2019, fai mai na ia galue muamua o se tagata e alu, ma galuega e amata mai i le pikiina o tagata faatau i le tusiaina o lipoti. Sa galue foi o ia o se faufautua ma o le taimi nei o loo galue o se ofisa o le tausisia. “Ou te fiafia i lenei nofoaga,” o lana tala lea e uiga i le Tolutasi Amio Soifua Maloloina. “Ose nofoaga manaia e faigaluega ai.”

E tusa ai ma le feterale Bureau of Labor Statistics, o le aofaʻi o le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻafitauli o amioga ma faufautua o le soifua maloloina o le mafaufau o loʻo fuafua e faʻatupulaia i le 22% i luga o le 10-tausaga e faʻaiʻu i le 2031. O le averesi totogi e toetoe lava $ 60,000 i tausaga taʻitasi i Kalefonia ma i le Los Angeles, Long Beach, Anaheim eria. O tupe maua mo pule o auaunaga lautele ma nuu e mafai ona sili atu le maua, e tusa ai ma fuainumera a le malo.

O le polokalame e lua tausaga e aofia ai vasega e pei o le Introduction to Human Services, Alcohol and Drugs in Society, Addiction Studies and Counseling, Case Administration and Crisis Intervention, Family Dynamics of Addiction, ma Physical Effects of Alcohol and Drugs. O se vaega o a'oa'oga matata a Saddleback Auaunaga Tagata matagaluega, lea e ofoina atu vaega e fa o suʻesuʻega mo tagata o loʻo sailia se matata i galuega faʻapitoa e taulaʻi i le fesoasoani i isi: Alcohol & Drug Studies; Tagata Auaunaga Lautele; Tagata faigaluega Soifua Maloloina; ma Fa'aletonu Taumafa ma Fa'asa'oga Fa'avae i Nuu.

Faatasi ai ma le tele o faʻalapotopotoga o loʻo faʻafaigaluegaina le au faʻauʻu a le Kolisi a Saddleback o le County of Orange, St. Joseph Health, Covenant Health, West Anaheim Medical Center, Pacific Clinics, Los Angeles County Department of Human Resources, Autism Spectrum Therapies, St. Johns Well Child, UC Irvine Health ma isi mea.

“Ua ou faamalieina,” o le tala lea a Fletcher. “O se polokalame e matua atoatoa. O faiaoga sa ia te au sa atamamai ma tele le poto masani. Sa latou iloa le mea na latou talanoa ai ma sa faigofie ona talanoa atu i ai ma naunau e fesoasoani.”