Mai Aikupito i Amerika: Saddleback Student Ahmed Ibrahim Faʻalauiloa a Tamaiti Aʻoga

Ianuari 31, 2023
Saddleback Student Ahmed Ibrahim

O Ahmed Ibrahim sa nofo i lona atunuu Aikupito ma e leʻi faalogo lava i le Kolisi a Saddleback ina ua ia maua se suʻesuʻega i fafo fesoasoani e faʻalautele ai lana galuega o se tagata tomai faapitoa lagolago i komepiuta ma sa fetaui ma le Misiona Viejo campus.

Na foliga mai o se tasi o gaioiga sili ona lelei o lona olaga. E le gata na maua e Ibrahim a 'upega tafa'ilagi tusi faamaonia o mea na ausia, ae faapena foi a tikeri lagolago i pulega faapisinisi, o ia mea uma e lua o se vaega o le Saddleback College's lautele Career Education division. E le gata i lea, o le lagolago ma le faamalosiauga na ia mauaina i le Kolisi o Saddleback na auina atu ai o ia i luga o se ala na oo atu ai i se faailoga o le tagata malaga i pulega faapisinisi mai le Iunivesite o le Setete o Kalefonia, Fullerton. O lo'o fa'aulu nei o ia i le polokalame fa'ailoga matai a le iunivesite i fa'amatalaga fa'atekonolosi pulega.

O lana sini? Toe foʻi i le Kolisi o Saddleback o se polofesa, a le o le tekinolosi faʻamatalaga poʻo le pulega o pisinisi, e fesoasoani i tamaiti aʻoga e pei o ia o loʻo manumalo i le sili atu nai lo le latou vaega o luitau.

“Saddleback o loʻu fale,” o lana tala lea.

Kolisi a Saddleback Aoga Matata o polokalame ua suia olaga i aso uma. O lo'o maua e le au fa'au'u polokalame a'oa'oga mo galuega i Orange County le averesi o totogi o le $66,000 i tausaga ta'itasi, $27,500 sili atu nai lo tamaiti a'oga i le nu'u o lo'o maua fa'ailoga o a'oa'oga lautele.

E tele polokalame e sili atu nai lo lena aofaiga. O le Matagaluega Fa'amatalaga Fa'amatalaga Fa'akomepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo galulue faʻatasi ma pisinisi ma pisinisi a Orange County e faʻamaonia auala sili ona manaʻomia i le manuia i galuega faʻakomepiuta e pei o le pulega o fesoʻotaiga, polokalame, cybersecurity, ma isi. O na galuega e mafai ona totogi mai le $78,000 i le sili atu i le $123,000 i tausaga taʻitasi i le itulagi. Fa'au'u mai le Kolisi a Saddleback Pulega Tau Pisinisi ma Pulega polokalame, i le taimi nei, o loʻo maua totogi e lata i le $40,000 i le sili atu i le $114,000 tausaga taitasi[1] [2] . Ma mo mafuaaga lelei: o le Polokalame Faʻafoega Pisinisi e ofoina atu vasega e amata mai i le Faʻamatalaga Pisinisi Laiti i le Tulafono Pisinisi i le sauniaina o tamaiti aoga mo avanoa faʻapolofesa ma tikeri maualuga; le polokalame Network Administrator saunia tamaiti aʻoga e mamanuina se fesoʻotaʻiga komepiuta autu, televave ma malamalama atoatoa i le UNIX ma Linus faiga faʻaogaina.

O Ibrahim, e 40 tausaga le matua, ua faaipoipo, ma e iai sana tama laititi, sa nofo i Aikupito, lea na soifua a’e ai, ma sa galue i le vaega o masini komepiuta, ae sa naunau e faalautele lona silafia ma atiina ae lona tomai.

O le faigamalaga i lana miti e leʻi aunoa ma ona luitau.

Na taunuu muamua Ibrahim i le Kolisi o Saddleback o se tamaititi aoga faavaomalo e ala i se polokalame fesoasoani a le US Department of State, ae ua aafia i faafitauli eseese o le soifua maloloina. I se tasi taimi, sa tatau ona ia toe foʻi i Aikupito ona ua lē mafai ona faigaluega ma ua leai sona aiga i le Iunaite Setete e fesoasoani i le tausiga o ia. O lona naunautaiga, e ui i lea, e lei faavaivai ma sa ia toe foi i Saddleback e faamaea lana malaga faaleaoaoga.

Toeitiiti lava o vasega uma sa ia aveina e iai sona aafiaga. O se tasi o fa'ata'ita'iga o se a'oa'oga fa'ato'aga na ia lesitalaina ona o lona fiafia. Fai mai Ibrahim, o tomai na ia maua mai i lena vasega na o ia na mafua ai ona ia faia se togalaau i lona fale lea ua tumu nei i le rosemary, sage, mint, ma isi laau, faatasi ai ma le tele o rosa. O se vasega Igilisi sa tutusa lava le aafiaga. “E tele mea na ou aoaoina mai la’u vasega Igilisi, sa mafai ona ou fesoasoani e faasa’o pepa faaPeretania mo isi tagata. Sa fesoasoani uma vasega ia te au,” o lana tala lea. [3] [4] 

“E ese le lelei o polofesa iina. Lagolago. Malamalama…O le aufaigaluega e faauo, latou te fesoasoani, latou te tuuina atu auaunaga lelei faufautua. O a'oa'oga sa i le tulaga iunivesete. O se aoaoga lelei tele.”

Faatasi ai ma aoga sili ona taua o le auai i le Kolisi a Saddleback, fai mai Ibrahim, o lona eseesega.

"I Saddleback, e matua eseese lava lau faitau aofaʻi o tamaiti aʻoga, eseʻese aganuu, eseʻese talaʻaga. A e maua lenei ituaiga o eseesega, e eseese au auala i le foiaina o faafitauli. E tau atu i le fatufatuga sili atu.”

O lea la, aisea e avea ai se polofesa kolisi?

“Faafetai ia Saddleback, ua ou avea nei ma mea ua ou i ai nei,” o lana tala lea. “O la’u sini aua ua ou malamalama i le taua o aoaoga,” o le tala lea a Ibrahim. “O aʻoaʻoga na suia ai loʻu olaga. Na aveesea aʻu mai le avea ma se avetaʻavale Uber. O lea la i le taimi nei, ua ou maua uma nei malamalama. Ou te manaʻo e tuʻuina atu lenei malamalama i isi tamaiti aʻoga faʻaletonu ma tagata malaga mai. Ou te manaʻo e aʻoaʻo tamaiti aʻoga matitiva, tamaiti aoga faʻaletonu. Ou te manao e tuu atu ia i latou le manatu o le aoaoga o le a avatu ai ia te oe le faamoemoe. Afai e te manaʻomia se avanoa lona lua, e leʻo le mutaaga o le malaga. Afai e te mativa, afai e te maʻi, afai o oe o se tagata mai fafo, e mafai ona e faia."


Fa'amatalaga sili. Fa'amolemole tu'u mai na'o ni nai fuaiupu e uiga i polokalame ta'itasi, mea latou te ofoina/fa'atatau i ai, ma isi. Fa'afetai!

faia

O lea ua lagona le motusia mai le fuaiupu muamua-e i ai sana faamatalaga e uiga i IT? Po'o le setiina o le gagana Peretania nai lo.

faia