Galuega Faufale Faufale i Fullerton College ma Santiago Canyon College Faʻaaliga Tala

Novema 29, 2022
fullerton college faufale tekonolosi tamaiti aoga

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le setete ma le atunuʻu e taulaʻi i le fausiaina o lanu meamata, o loʻo aʻoaʻoina e kolisi a le Orange County le isi galu o tagata faigaluega tomai i le fausiaina o fale atamai e malosi le malosi.  

O le manaʻoga mo tagata faufale i se tamaoaiga ua toe malosi mai le faʻamaʻi e maualuga. A fa'asologa o le tamaoaiga o le setete mo Orange County fai mai o le fanua faufale na faʻamoemoe e faʻalauteleina i le isi 5,100 galuega i le 2022.

O tagata faigaluega e poto i le fausiaina o fale e faʻaleleia le malosi o loʻo faʻateleina foʻi le taua i tulafono fou o gaioiga o le tau Kalefonia ua fuafuaina e faʻavavevave ai le siitia atu i le malosi mama. O faiga a le setete o loʻo i ai se sini o le ausia o le carbon neutrality i le 2045 ma le 90% le malosi mama i le 2035. O le afifi o tulafono e faʻamoemoe e fausia ai le 4 miliona galuega fou i totonu o le eletise mama.

Ina ia ausia lenei manaʻoga, o polokalame i le Fullerton College ma Santiago Canyon College o loʻo i ai i le tele o le itulagi o loʻo aʻoaʻoina tagata faigaluega a taeao i le malosi, fausiaina, ma le aoga.

Amata i le Fall 2022, o loʻo aʻoaʻoina e tamaiti aʻoga i le Fullerton College's Construction Technology polokalame e uiga i le puleaina o le malosi ma isi malosiaga ma mamanu i totonu o se fale atamai e fausia e tamaiti aʻoga i luga o le lotoa o le kolisi, o le tala lea a le faamaopoopo o polokalame Jonathan Keller.

O semesa ta'itasi, e a'oa'o ai tamaiti a'oga e uiga i le fauina o masini ma fa'atonuga e ala i le fa'apipi'iina o moli ma fa'avevela i totonu o le fale. O faiga e mafai ona toe fausia i taimi uma mo se seti fou o tamaiti aoga.

“O se fale faigaluega galue ola,” o le tala lea a Keller. “E le o se aseta tumau. O se galuega o loo faagasolo pea.”

Fai mai Keller na ia filifilia le Schneider Electric system mo le fale aua e fesoʻotaʻi lelei ma isi masini masini e ono feagai ma tamaiti aoga i le galuega. Na malilie le Schneider Electric e ofoina atu se faʻaitiitiga o latou oloa i le kolisi.

"A aʻoaʻoina tamaiti aʻoga i luga o Schneider, o le a latou malamalama i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga faʻaoga i luga o isi faiga," o lana tala lea.

O lo'o iai fo'i i totonu o le fale le fa'aogaina o le la fa'atasi ma le maa ma le nofoaga e utu ai ta'avale. A mana'omia e le fale le malosi, o le masini fa'aautometi o le a iloa pe o lo'o fa'aola maa ta'avale pe mafai fo'i ona vala'au ile moli eletise po'o le malulu.

E sili atu i le 200 tamaiti aʻoga o loʻo i totonu o le Polokalame Faʻatekonolosi Fausia, ma na taʻua e Keller o le aʻoaʻoga i le faʻatonutonuina o masini o le a aoga lelei ia i latou pe a latou ulufale atu i le aufaigaluega.

"O loʻo matou gaosia tagata e mafai ona maua se galuega," o lana tala lea. "O loʻo matou tuʻuina atu tomai o le olaga ia matou tamaiti aʻoga."

O le isi polokalame a'oa'oga faufale o lo'o ofoina mai ile Kolisi o Santiago Canyon. O le polokalame aperenitisi a le kolisi, o lo'o ofoina fa'atasi ma pisinisi, iuni a tagata faigaluega ma le Vaega o Aperenitisi Tulaga Fa'aaperenitisi, o le polokalame aupito tele lea i totonu o le Kolisi Tu'ufa'atasi a Kalefonia, e silia ma le 4,500 tamaiti a'oga.

O aperenitisi e ofoina atu i tamaiti aoga le avanoa e aʻoaʻo ai aʻo totogi i latou ma faʻataʻitaʻiina tomai faʻapitoa i lalo o le taʻitaʻiga a tagata faigaluega tomai. O totogi masani faaletausaga e amata mai i le $16,000 i le $40,000 i le tausaga muamua, e siitia i le va o le $40,000 i le $481,000 i tausaga taitasi pe a uma le tolu i le fa tausaga.

Ole lisi lautele ole aperenitisi a le SCC e aofia ai:

O le polokalame o se faiga faapaaga i le va o iuni i le lotoifale, lea e maua ai le au atamamai ma galuega, ma le Santiago Canyon College, lea e nafa ma le faʻamaoniaina o mataupu aoaoina ma faiaoga. E galulue tamaiti aoga i la latou galuega fa'amaonia i le Aso Gafua e o'o i le Aso Faraile, ona auai lea i se polokalame a'oa'oga i le Aso To'ona'i.

le Mavaega Fa'aa'oa'oga a Inisinia Fa'agaioiga polokalame aperenitisi e ofoina atu i faiga faapaaga ma le International Union of Operating Engineers Local 12. O le polokalame lauiloa, lea sa masani ona ofoina atu se vaitaimi talosaga i tausaga taʻi lua, ua tatalaina nei ana talosaga i le ono masina ona o le manaʻomia o galuega. O le isi vaitaimi talosaga o le a faia ia Fepuari 2023, o le tala lea a Larry Hopkins, faatonu o aoaoga.

"O le a maua ai e sui tauva le tele o avanoa e faʻataʻitaʻi ai ma faʻaauau pea le matou lisi o tagata talosaga," o le tala lea a Hopkins.

E faapena foi, le Tupe Fa'aa'oa'oga a Kamuta i Saute Sisifo, lea e galulue faatasi ma le Kolisi o Santiago Canyon e ofoina atu aperenitisi, e maua ai aoaoga mo i latou e fia ulufale atu i le galuega kamuta. E maua e le au aperenitisi kamuta le $17.78 i le itula i lo latou tausaga muamua, e siitia i le $44.44 i le itula talu ona taunuu le tamaititi i le tulaga o le tagata malaga i le fa tausaga. E mafai ona faaopoopo atu i le $189,000 le aofaʻi o totogi mo le fa tausaga o se tagata aperenitisi, na taʻua ai e Louis Ontiveros, le pule sili o le polokalame aʻoaʻoga.

Fai mai Ontiveros, o le galue i faufale e mafai ona avea ma galuega e faamalieina ma lelei totogi.

“O se galuega faigata. Ae e mafai ona fua tele,” o lana tala lea. “Matou te le faigaluega i se ofisa. E te alu mai le tasi galuega i le isi ma e masani lava o se mea fou. E te galue i ou lima, ma sa ou fiafia i ai.”

Kiliki iinei e aoao atili ai Tekinolosi Faufale a Fullerton polokalame, ma iinei e aoao ai ofo a'oga aperenitisi a le SCC