Irvine Valley College Fa'amatalaga Fa'amatalaga Fa'amatalaga Polofesa Michael Salviani Faʻaaliga Tala

Tesema 02, 2022

O le lalolagi o komepiuta o loʻo fesuisuiaʻi pea, ma Michael Salviani, o se polofesa Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faakomepiuta i le Irvine Valley College, o loʻo faʻafouina pea lona poto e faʻaauau ai.

"I lenei matata, o mea na ou aʻoaʻoina i le 10 tausaga talu ai atonu e le talafeagai i le taimi nei," o le tala lea a Salviani, o le e masani ona auai i konafesi ma mafutaga faaleaoaoga e faʻafetaui ma le faʻalauteleina o le matata. “E tatau ona e fa’afou pea i ai.”

A o laʻitiiti, sa fiafia lava Salviani i komepiuta.

“A o ou laitiiti, na aumai e ou matua se komepiuta mo i matou,” o le tala lea a Salviani. “Na ou tu’u ese ma toe fa’aopoopo fa’atasi i le tele o taimi na ou masaesa ai fa’ailoga.”

Ina ua uma ona faauu mai le aoga maualuga i New Jersey, sa faaalu e Salviani le lua tausaga e galue ai mo se faailoga i le inisinia komepiuta i le Iunivesite o Ilinoi, ae sa ia filifili e fia faigaluega ma malaga nai lo lena. Na ia auai i le Air Force, lea na ia faaaluina ai le 12 tausaga ma tofiga i Hawaii, Georgia, ma Fresno.

O le i ai i le auaunaga na mafai ai e Salviani ona maua lona faailoga tagata malaga i le Hawaii Pacific University ma se faailoga o le matuaofaiva i le pulega o pisinisi i le Iunivesite o le Setete o Fresno. Na ia maua foi lona faailoga matuaofaiva i Networked Systems i le Iunivesite o Kalefonia i Irvine.

A o tu i Fresno, sa galue Salviani o se faiaoga ROTC i Fresno State. “E ala i lena tofiga, sa ou iloa ai ou te matua fiafia lava e aoao atu,” o lana tala lea.

Ina ua tuua le Air Force, sa galue Salviani o se Pule Fa'amatalaga Tekonolosi poloketi mo le Aai o Beverly Hills ae le'i sau i le Kolisi o Irvine Valley. O lenei aafiaga e taua tele e tusa ai ma Salviani.

"O faiaoga sa i ai i le alamanuia mo le tele o tausaga," o lana tala lea e uiga ia te ia lava ma ana uo IVC. “Ou te iloa galuega ma galuega o galuega ma galuega o le a agai i ai tamaiti aoga. E mafai ona ou tuʻuina atu i tamaiti aʻoga ni faʻataʻitaʻiga moni o le lalolagi."

Ua matauina foi e Salviani e ui o faamatalaga faatekonolosi ose fanua tuputupu ae ma tele avanoa faigaluega, iunivesite e le ofoina atu faailoga i le matata.

"O le IT fanua ua tuai," o lana tala lea. “Matou te manaʻomia le tele o tagata i nei matata, ae o iunivesite e fa tausaga e le o aʻoaʻoina tagata. O Kolisi Tu'ufa'atasi e fa'atumuina se avanoa tele iina."

O galuega fa'akomepiuta e masani ona totogi le $60,000-$70,000 i le tausaga, fa'atasi ai ma galuega e amata mai i le Computer Support Specialist i le Help Desk Technician. O galuega mo Cybersecurity e sili ona manaʻomia, ma le leaga o le leai o se galuega - o lona uiga e sili atu avanoa avanoa nai lo tagata e faʻatumu.

O le Kolisi a Irvine Valley e ofoina atu tikeri lagolago i Talosaga Faakomepiuta, Faʻamatalaga Tekonolosi, ma le Tusitala i luga ole laiga. O lo'o ofoina atu fo'i tusipasi mo taimi pupuu e tu'uina atu a'oa'oga i le tele o fa'aoga komepiuta ma faiga. O vasega i totonu o le polokalame ua fuafuaina e saunia tamaiti aoga mo galuega vave, galuega faʻapolofesa, ma / poʻo le siitia atu i se iunivesite e fa tausaga. O le polokalame e tu'ufa'atasia lauga i potuaoga ma a'oa'oga lima i totonu o se falesu'esu'e.

Ina ia faʻaleleia atili mea, o tau tusi mo tamaiti aʻoga i le polokalame ua toetoe a faʻaumatia e ala i le faʻaaogaina o punaoa i luga ole laiga e leai se totogi. E le gata i lea, o le taimi muamua, tamaiti aʻoga tumau e mafai ona auai i le kolisi e aunoa ma se totogi e ala i le polokalame Irvine Valley Promise.

I tafatafa o Orange County, o lo'o galulue malosi a'oga fa'apitonu'u ina ia fiafia tamaiti a'oga i le lumana'i i komipiuta ma cybersecurity e ala i le Polokalama Fa'ata'ita'i fa'atupeina e le Malosi Faigaluega e ta'ua o CyberPatriot. O se vaega o le polokalame a'oa'oga i luga ole laiga a le atunu'u mo tamaiti a'oga tulagalua ma le a'oga maualuga, ua tu'uina atu e CyberPatriot i le tauvaga tele e puipuia ai le initaneti i totonu o le atunu'u. I le faaopoopo atu i le ofoina atu o aʻoaʻoga saoloto ma punaoa mo kalapu faʻaitulagi CyberPatriot, IVC foi e talimalo i tauvaga.

O le CyberPatriot na feiloai ai Salviani i se tasi o tamaiti aoga a lana matagaluega, Michael Franklin. Ina ua uma ona faailoa atu e Salviani ia te ia i kosi IT a le IVC, sa amata loa Salviani i le vasega po o Computer Essentials a o iai pea i le aoga maualuga. O se taunuuga, na mafai ai e Franklin ona maua le tusi faamaonia CompTIA A+, o se maatulimanu faʻamaonia mo le IT ma komepiuta pisinisi.

"O se avanoa lelei e amata ai," o le tala lea a Franklin. “Ou te faafetai mo ia ma le avanoa e ave ai lena vasega [muamua].”

I le faaiuga, e tumau pea le tuuto Salviani e fesoasoani i tamaiti aʻoga e maua ni galuega faʻamalieina i le IT. Aisea?

“E tele naua avanoa!” Fai mai Salviani.