Tatou Talanoa! Au'aunaga Concierge Feso'ota'i Kolisi Tu'ufa'atasi Fa'aitulagi i Kamupani Manuia galuega faatino

Oketopa 18, 2023

Victor Zendejas, sui peresitene o galuega i  Oloa Fa'atinoga masani i Placentia, e le'i iloa lava lana fesili i le Le upega tafa'ilagi a le Future Built chatbot o le a taʻitaʻia ai se mafutaga ma le tele o kolisi e mafai ona fesoasoani ia te ia e tosina mai ai tagata faigaluega lelei ma fesoasoani i tamaiti aʻoga e suʻe ni galuega sili i le pisinisi taʻavale masani - ae na faia.

Sa feagai Zendejas ma se taimi faigata i le sailia o ni sui lelei mo se tulaga uelo ma se tulaga masini. Ina ua uma ona maua sina manuia i le faaaogaina o LinkedIn ma ofisa o le aufaigaluega, na ia maua ai o ia i luga o le upega tafaʻilagi a le Future Built. Ona o le fia iloa ma le le iloa po o fea e amata ai, na ia fesili ai i le chatbot pe i ai ni polokalame a kolisi i nei matata.

“O le mea moni lava, ou te le manatu na matou tuuina atu i kolisi nuu se manatu muamua i lena taimi,” o le tala lea a Zendejas.

E ui o le tele o kolisi ma iunivesite o loʻo i ai faʻamatalaga chatbot e lagolagoina e le atamai faʻapitoa, o le Future Built website e tuʻuina atu se auaunaga faʻapitoa: o se tagata moni e tali atu i fesili chatbot faʻaopoopo i le taliina o telefoni na faia i lana laina telefoni faʻamatalaga. Ae e iai isi mea. O fesili lavelave e auina atu i se tagata tomai faapitoa i le matata: Gustavo Chamorro, sa avea muamua ma Orange County Director, LA / OC Regional Consortium, ma le peresitene o Education Advance and Workforce Services, LLC.

"E masani lava, a e alu i luga o le upega tafaʻilagi, e mafai ona e lofituina, pe e te le iloa poʻo fea e maua ai faʻamatalaga," o le tala lea a Chamorro, o loʻo i ai le tele o tausaga o le poto masani galue i aʻoaʻoga matata. "E taua le elemene o le tagata. Ua tatou ola i se taimi tatou te taumafai ai e otometi mea i le tele e mafai ai. O loʻo i ai lenei manatu o le feiloai i tagata i mea o loʻo latou i ai. E i ai tagata o lo'o ta'ita'ia e i latou lava ma e mafai ona fa'ataunu'uina mea latou te mana'omia e i latou lava. E iai isi e manaʻomia moni lava ona faʻafesoʻotaʻi ma talanoa i se tasi. Pe a matou faaalia le tigā alofa, ma pe a matou faailoa atu foʻi e tāua oe iā i matou, e iai se eseesega.”

Na maua e Chamorro faʻamatalaga a Zendejas ma faʻafesoʻotaʻi saʻo ia te ia e suʻe loloto i ona manaʻoga. Na iu lava ina tuu atu e Chamorro o ia e fesootai ma le aufaigaluega i nofoaga autu o galuega i le tele o kolisi. Na talisapaia e Zendejas le gauai patino a Chamorro i le tulitatao o faʻamatalaga faaopoopo ma saofagā i talanoaga imeli ma le aufaigaluega a le kolisi. 

“E masani lava, pe a tuʻuina atu e se tasi ia te oe ni taʻitaʻiga, e te le mautinoa o le a alu i soʻo se mea," o le faʻaaliga lea a Zendejas. “Sa atoatoa tali.”

I le taimi nei, ua le gata o Zendejas ua amata ona faʻauluina tamaiti aʻoga kolisi mo avanoa i lana kamupani o loʻo gaosia ma faʻatau atu oloa mo taʻavale faʻapitoa, ae o loʻo faʻatulagaina foʻi asiasiga i le fale o lana kamupani mo tamaiti aoga.

"Na ou manatu o le aumaia o tamaiti aoga iinei e matamata i meafaigaluega i se tafaoga faleoloa o le a latou maua ai se mea e fana ai ma 'faʻafefe' i latou," o le tala lea a Zendejas, o le na auai i le kamupani ina ua 28 tagata faigaluega ma o loʻo i ai nei le aufaigaluega toeitiiti atoa le 100. .

Ua ia fuafua e valaaulia Fullerton College ma Santiago Canyon College tamaiti aʻoga e vaʻai faʻapolofesa i le galuega i suʻesuʻega ma atinaʻe, mamanu, 3D molding, inisinia, pulea lelei, gaosiga, ma isi mea. O kolisi a le Orange County o loʻo i ai polokalame o loʻo aʻoaʻoina ai tagata tomai i le lumanaʻi i nei matata.

“Ou te le'i iloa o loo i ai le tele o ituaiga o polokalame ma le kosi o galuega [i kolisi] ma e ofoofogia,” o le tala lea a Zendejas. "O le galulue faatasi ma kolisi e manaia tele aua e te feiloai ma le naunautai, tamaiti aʻoga talavou o loʻo taumafai e maua se aʻoga ma maua se matata."

E ui lava o le Future Built ma le upega tafaʻilagi a le kolisi e malosi ma e tele faʻamatalaga, atonu e le faigofie ona faʻatautaia mo se tasi e le masani i kolisi ma i latou atonu e le iloa le mea e suʻe, o le tala lea a Chamorro.

le Orange County Fa'aitulagi Consortium galulue ma GradComm, o se ofisa tau maketi a'oa'oga maualuluga, e fa'atula'i le vaega talatalanoaga ma le laina telefoni fa'amatalaga. O le GradComm foi na fa'akonekarate ma se kamupani e mafai ona tu'uina atu tagata faigaluega 24/7. Na maua e Chamorro faʻamaumauga o telefoni ma talatalanoaga e fuafua ai pe manaʻomia ona tulitatao faʻamatalaga faaopoopo. E to'atele tagata latou te le iloa o lo'o latou talatalanoa i luga ole laiga ma se tagata moni. Na ia fai mai, i totonu o tusitusiga e le itiiti ifo i le 30 pasene o talatalanoaga e aofia ai le tagata na fesili i le sui, "O oe o se tagata moni?"

O le sini autu o le laina telefoni ma le chatbot o le fesoasoani lea i tamaiti aʻoga e suʻe le polokalame aʻoaʻoga talafeagai i se tasi o kolisi a Orange County. Talu mai lona faʻalauiloaina i le 2021, o tagata e ana galuega ua faʻaaogaina soo le auaunaga. Ua avea ma mea faigaluega felagolagomai mo kolisi ma pisinisi i le lotoifale.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o lea ua toe foʻi kolisi i le faia o faʻasalalauga faʻapitoa, ua faʻamalosia e Chamorro tagata e ana galuega e auai i faʻasalalauga matata a le kolisi. O nisi o falefaigaluega ua latou asiasi i totonu o lotoa e vaai pe faapefea ona maua e tamaiti aʻoga aʻoaʻoga ma tomai. O isi falefaigaluega, e pei o le Classic Performance Products, ua va'aia nei kolisi o se nofoaga mo le fa'afaigaluegaina ma o lo'o galulue e fausia ni auala faigaluega mo le a'oga fa'au'u o polokalame a'oa'oga.

E le gata i lea, o le talatalanoaga ma le laina telefoni ua maua talosaga mo faʻamatalaga e uiga i polokalame e le faʻaaitalafu, pei ole ESL. E tele fesili ua tuuina mai e Chamorro mai matua, o nisi e fou i le atunuu, o loo taumafai e saili avanoa aoga mo fanau. Na te vaʻaia o se avanoa sili lea e fesoasoani ai i tamaiti aʻoga lautele ma tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga i tamaiti aoga e uiga i filifiliga i le lumanaʻi, e pei o polokalame aʻoaʻoga e le faʻaaitalafu ma auala i isi polokalame faʻaaitalafu ma tikeri. O le fesoasoani i so'o se tamaititi a'oga ose manumalo mo kolisi a le nu'u.

"I le faaiuga o le aso, tamaiti aoga ma tagata faigaluega, o tagata ia o loʻo manaʻomia se fesoasoani," o lana tala lea. "Matou te tuʻuina atu lena fesoʻotaʻiga tagata ma matou fesoasoani i tagata ia oʻo i le mea e tatau ona latou o i ai."

Na taʻua e Chamorro o nei auaunaga faʻapitoa e manaʻomia mo le lumanaʻi o kolisi lautele. O nisi taimi o kolisi a nuu e manatu e faapea "afai latou te fausia, o le a latou o mai."

“Ua suia taimi. E tele au fa'alapotopotoga tuma'oti o lo'o faia fa'atauga lelei," o le tala lea a Chamorro e uiga i le tauvaga o lo'o feagai ma kolisi lautele. "Ou te talitonu e manaʻomia e kolisi faʻalapotopotoga ona faʻalauiloa atili i latou lava. E tatau ona avea lenei mea ma se vaega o soʻo se taʻiala a le kolisi lautele."