Fa'aPa'aga Alamanuia Fausia Galuega Fa'aautometi Alamanuia e ala ile Aperenitisi Tamaiti A'oga Faʻaaliga Tala

Oketopa 20, 2022
Fa'aaperenitisi Fa'a-Aperenitisi Alamanuia

O le faʻaogaina o robots faʻapitoa i le gaosiga o gaosiga o loʻo faʻatupulaʻia, ma e faʻapea foi le manaʻoga mo tagata faigaluega faʻapitoa ma le tomai e faʻaogaina ma tausia nei masini tekonolosi. E le o se mea e ofo ai, o kolisi a Orange County o loʻo i luga o laina pito i luma o le faʻatalanoaina o lenei manaʻoga. O le tautoulu lenei, e le tasi ae ono kolisi fa'aitulagi na amata ofoina atu polokalame fa'aaperenitisi fa'a-automai fa'atosina e fa'afetaui ai mana'oga a tagata faigaluega fa'aitulagi ma fesoasoani i tamaiti a'oga e maua ni galuega lelei totogi.

"O tagata e ana galuega i le gaosiga o gaosiga ma soʻo se mea o loʻo faʻaogaina ai masini e le mafai ona maua se tagata faigaluega agavaa," o le tala lea a Orange County Regional Consortium Talent Development and Retention Director, Dr. Jon Caffery. “Ona o lea mea, o lo o latou fagotaina tagata faigaluega a le isi i taimi masani."

Ina ia ausia lenei manaʻoga, le Mechatronics Apprenticeship Program Partners (faafanua2) na faʻatūina e le Festo Didactic i le faiga faʻapaʻaga ma DIAG USA ma le Orange County Regional Consortium e faʻatautaia le va o le aufaigaluega tomai i le Advanced Manufacturing. I aso nei, Cypress, Fullerton, Vanu o Irvine, Talafatai Orange, Faamaumauga ma Kolisi a Santiago Canyon o lo'o iai uma polokalame fa'aaperenitisi fa'a-autometi fa'apisinisi fou e taula'i atu i se vaega 'ese'ese o le fa'aautomatika fa'apisinisi. O le fanua, e taʻua foi o le mechatronics, o se lala interdisciplinary o inisinia e taulaʻi i masini ma eletise.

Fausia i luga o le fa'ata'ita'iga fa'aaperenitisi a Siamani o a'oa'oga lua ma fa'afetaui i mana'oga fa'apisinisi a Amerika, o le polokalame e tu'ufa'atasia a'oa'oga i potu a'oga ma a'oa'oga fa'apitoa ma a'oa'oga i se kamupani. O le sini o le polokalame o le fesoasoani lea i tagata e ana galuega e atiaʻe tagata faigaluega maualuga ma agavaa o loʻo misi i le aufaigaluega i aso nei.

O vaiaso taʻitasi, e faʻaalu ai aso e lua i totonu o potu aʻoga ma aso e tolu i le galuega mo le aofaʻi o le 2,000 itula o aʻoaʻoga i luga o le galuega. I le taimi lea, e galulue tamaiti aʻoga o ni tagata aperenitisi e amata i le $ 20 i le itula ma iu ai ina maua se tusi faamaonia a le alamanuia mai le National Institute for Metalworking Skills. (NIMS). Le vaega sili? O pili ma aʻoaʻoga e totogi e le kamupani, faʻamautinoa o loʻo tumau pea le saʻolotoga o tamaiti aʻoga mai aitalafu a tamaiti aʻo maua a latou tikeri lagolago ma tusipasi o pisinisi.

O tamaiti a'oga e fia a'oa'o atili e uiga i nei polokalame aperenitisi e tatau ona asiasi i le MAP2 upega tafaʻilagi i https://www.map2apprentice.org/ .

E ui o le toʻatele o tagata e manatu o le faʻaogaina o robots e leaga mo tagata faigaluega, e vave lava ona faʻailoa e Caffery o le manaʻoga mo tagata soifua e tausia nei masini o le a faʻaauau pea ona tupu.

"Robots e lelei tele mo gaioiga faʻasolosolo. O se lima robotic e mafai ona fai mea fai soo e sili atu nai lo se tagata, "o le tala lea a Caffery. "Ae e te manaʻomia se tagata e faʻapipiʻi lena lima robotic ma tausia lena lima robotic."

Na taʻua e Israel Dominguez, le faatonu o le atinaʻeina o le tamaoaiga ma le aufaigaluega i le Kolisi a Saddleback, e na o le pau le iunivesite i Kalefonia i saute e ofoina atu se tikeri i le mechatronics o le California State University Los Angeles, lea na faʻauʻuina tamaiti aoga e 48 i lana polokalame i le 2020. I le taimi lava e tasi, o le e 1,259 avanoa faigaluega fou ma sili atu i le 19,000 galuega i le fanua - 23% i luga aʻe o le averesi a le atunuʻu.

I le faaopoopo atu i le manaʻomia, o galuega foi e totogi lelei, o le tala lea a Dominguez. Ole fua ole totogi ole $54.83 ile itula, poo le $101,000 ile tausaga. Ae sili atu le taua, o le a sili atu le maua o tagata faigaluega pe a latou maua le poto masani.

“Mai lava i le aso muamua, o loo faigaluega,” o lana tala lea. “E totogi i latou i se totogi fa’au’u ma maua atili a latou a’oa’oina atili.”

Ina ia mautinoa e maua e tamaiti aoga ni galuega, MAP2 ua atiina ae faiga faapaaga faaopoopo galuega i Orange County atoa ma kamupani e pei o B. Braun, o se kamupani masini faafomai ma vailaau; Oakley, o se kamupani fai mata; Applied Medical, lea e gaosia masini faafomai; ma Archytas, o se kamupani lima robotic.

Fai mai Dominguez o le galulue o tamaiti aoga a o latou auai i vasega e sili atu le taua nai lo le faʻaaluina o le fa tausaga e maua ai se tikeri inisinia i se iunivesite.

“O lo'o e maua a'oa'oga i luga o le galuega, lea e te maua ai se tomai,” o lana tala lea. “O loʻo e aʻoaʻoina i luga o le galuega ma le alu i le vasega ae leai se galuega. E vave lava ona e fua mai mo le fale faigaluega.”

O le mea aupito sili, na ta’ua e Dominguez, o tamaiti aoga o lo’o galulue i aperenitisi e maualuga le avanoa e taofia ai pe a mae’a le polokalame. "O le taimi lava e maeʻa ai lo latou auai, o latou o se tagata faigaluega faʻatauvaʻa maualuga," o lana tala lea.

Ina ia lagolagoina lenei mea, na faʻatusatusa e Caffery se tamaititi o loʻo i ai sana aperenitisi i se tamaititi o loʻo tuliloaina se tikeri i le iunivesite. I le fa'ai'uga o le fa tausaga, o le tamaititi o lo'o fa'aaperenitisi ua maua le aofa'i o le $175,000 i le $225,000 ma e fa tausaga o galue. O le tamaititi na tuliloaina se tikeri e $90,000 le aitalafu ma e leai sona poto masani i galuega.

Fai mai Dominguez e taua tele mo kolisi i totonu o Orange County le tuʻuina atu o tagata faigaluega aʻoaʻoina e lagolago pisinisi i le itulagi.

"O le gaosiga e tele i Orange County," o lana tala lea. “E taua tele i le itulagi ma le atunuu. I le tulaga e mafai ai e kolisi ona lagolagoina le pisinisi, o le sili atu ona manuia o kamupani ona mafai ai lea ona latou nonofo i Kalefonia.

Mo le a'oa'o atili e uiga i polokalame fa'aaperenitisi a le Orange County, asiasi ile MAP2 upega tafaʻilagi i https://www.map2apprentice.org/  .