OCC Architectural Design Alumnus Anthony Sanchez 'Aapa i Maualuga Maualuga ma le Fesoasoani a Faiaʻoga Mentor Tamaiti Aoga Manuia Talaʻaga

Aokuso 19, 2021

Anthony Sanchez na siitia mai Colorado i Costa Mesa i le luasefulu tausaga talu ai ma sili atu nai lo ni nai atopaʻu ma miti o le avea ma se tusiata fale. Na ia auai i le Orange Coast College's Polokalama Faʻatekonolosi ata ma naʻo le fiafia i tisaini ma le agavaʻa e tusia.  

Ua manatuaina o ia e le polofesa Rose Anne Garcia Kings o se tasi o ana tamaiti aʻoga muamua i le OCC. E manatua lelei e ia ana ata saʻo, ma ona foliga matamuli. Na ia manatua foi Anthony mo le aʻoaʻoina o ia i se mea i le ala. 

"O le tele o tamaiti aʻoga, aemaise lava i le faatufugaga, o ni vaʻai pe o ni lima aʻoaʻoina, ae ua faʻaaluina le tele o latou olaga aʻoaʻoga tauivi e aʻoaʻo e ala i le faʻalogo poʻo le faitau," fai mai Garcia Kings. “Faʻatasi ai ma tamaiti aʻoga pei o Anthony, na ou aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona aʻoaʻo atu i se auala latou te iloa ai ma iloa ai. O se ituaiga aʻoaʻoga o loʻo ou faaaogaina pea e oʻo mai i le aso. ”

Mo Anthony, Kings sa avea ma faufautua ma faʻataʻitaʻi i ona tausaga amata i le OCC.

"O ia o se faiaoga lelei ma o se tagata lelei," fai mai Anthony. “Na toeititi lava a avea ma tina, ofa mai ia te aʻu se tiʻetiʻega aua e leai saʻu taʻavale ma e manaʻomia le aveina o faʻataʻitaʻiga tetele i le lotoa. Na ia maua le galuega mo aʻu; E tele mea ou te aitalafu ai ia te ia. ” 

O lena galuega o Anthony's muamua matafaioi i le tusiata fale, o se internship i Nadel Tusiata fale ma Fuafuaga, o se kamupani lauiloa fausia ata e faʻapitoa i faleoloa ma nofoaga eseese aiga. Na siitia ane Anthony i le Iunivesite o Woodbury i Los Angeles ina ua maeʻa le polokalame i le OCC. O le faʻataʻitaʻiga a Nadel na liua i se galuega tumau o se tisaini na galue ai Anthony i le itu fatufatu o le fale tusiata mo le sili atu ma le ono tausaga.  

Ina ua maeʻa Nadel, sa maua e Anthony le Masters i le Advanced Architecture Design mai le Iunivesite o Columbia. Na ia faʻaaluina le lua tausaga i le WET Design, femalagaaʻi i le lalolagi atoa, i le galueina o nisi o vaʻaiga lauiloa o le vai i le lalolagi. Le isi, na ia faʻaaluina toeititi atoa le 9 tausaga o avea ma tisaini mo Unibail-Rodamco-Westfield lea na ia taʻitaʻia ai le faʻavae mamanu mo tele-fua fefiloi-faʻaaogaina poloketi, e aofia ai le pito i fafo o le faʻailoga Westfield Century City Mall. 

"Westfield Century City o le poloketi na mafua ai laʻu galuega," o le tala lea a Anthony. "I le taimi atoa o le poloketi, sa ou galue i luga o le 'upega tafaʻilagi auala na ou aʻoaʻo muamua ai i luitau o le tuʻu faʻatasia o se fale ma pe faʻapefea ona avea ma se sili atu mamanu mo le tufuga, o le ana, ma le faʻaaogaina."  

I le 2020, Nadel faʻatosina Anthony e avea ma o latou Design Director, vaʻaia uma ata mo le kamupani. Lenei aso, Anthony galulue ma se 'eseʻese kulupu o tagata faʻatau ma poloketi ituaiga e seti ai le vaʻaiga ma taʻitaʻia le' au au e fausia foliga manaʻomia ma lagona.

"O se luitau fou ma o se tulaga maualuga i luga mo laʻu galuega," fai mai Anthony. “O le a ou nofo pea i le pito i luma o galuega. O laʻu matafaioi o se paleni lelei i le va o atinaʻe pisinisi ma tumau i le fauina. ” 

I le gasologa o tausaga, na faʻatumauina pea e Kings le tele o ana tamaiti aʻoga alualu i luma faʻataʻitaʻi. Ina ua tapunia Covid-19 vasega i totonu o le tagata lava ia, na ia aveina mamao le aʻoaʻoina o se avanoa e aumai ai le OCC alumni na sili mamao ese. Anthony sa i luga o lena lisi.  

"O le mea e sili ona malosi mo tamaiti aʻoga i le amataga laʻasaga o le tusiata fale o le faʻalogo i tala e mafai ona latou fesoʻotaʻi i ai," o le tala lea a Kings. "Sa talanoa Anthony i tamaiti aʻoga e uiga i le olaga atoa aʻoaʻoina, pe faʻafefea ona ia aʻoaʻo e faʻafesoʻotaʻi ma faʻafefea ona ia fausia se tomai faʻafesoʻotaʻiga. E lotomaulalo o ia ma fesoʻotaʻi tamaiti aʻoga ma lena. ” 

Ina ua maeʻa saunoaga a le auvalaʻaulia, na auai Anthony i le Tupu i le potu potu mo le faitioina o faitioga. 

"Ile luasefulu tausaga talu ai, e leʻi iai ni a matou roboti ma 3D lolomi ile fale suesue," o le tala lea a Anthony. “Ia, e iai uma na mea i le OCC. O sapalai o mea e maua e tutusa lelei ma mea uma i aoga lauiloa lauiloa. " 

Ae mo Tupu, e matua mitamita lava o ia i le tulaga manuia o Anthony, ae e le o se mea foi e ofo ai. 

"E tele auala e aʻoaʻoina lelei ai le tisaini, ae o le faʻamamaina moni ma atiaʻe se tagata poto faapitoa o le mea lea e lelei i le OCC," o le tala lea a Kings. "O faiaoga uma i le OCC e aumaia a latou taleni, ma a latou tomai faʻafesoʻotaʻiga i le potuaoga. Matou te iloa faʻafefe a matou tamaiti aʻoga i se galuega. "