Ose Galuega o Alofa e Lua: Faia'oga Tausisoifua Kolisi Auro i Sisifo Anh Nguyen Faʻaaliga Tala

Setema 12, 2022
GWC Nursing Faculty Anh Nguyen

O nisi tagata e fia avea ma tausi soifua. O isi e fia avea ma faiaoga. Ae o le faiaoga tausimai a Golden West College o Anh Nguyen sa manaʻo lava e lua.

“Ou te fiafia e aoao atu,” o lana tala lea. “O lo'u naunau lava e tu'ufa'atasia le tausima'i ma le faia'oga."

O Nguyen, o lē na faaalu lona tamaitiiti i Saigon, na sau i le Iunaite Setete ina ua 14 ona tausaga o se tagata aʻoga faavaomalo i Western Christian High School i Covina. E ui e le'i tautala o ia i le gagana Peretania ina ua taunuu, ae sa le'i umi ae ia maua le gagana e ala i le nonofo faatasi ma le uso o lona tama ma lona aiga. Na mulimuli ane faatasi ona matua ia te ia i le Iunaite Setete.

“O aʻu o se oloa a le kolisi lautele. Ou te manaʻo e toe foaʻi atu i le alalafaga, ”o le tala lea a Nguyen. “Ina ua ou alu i le kolisi nuu, sa ou lagonaina le lagolagoina o au e ou polofesa. E tele mea na ou aʻoaʻoina mai iā i latou. Ou te fia auauna atu i tamaiti aoga ma tuuina atu ia i latou aoaoga lelei.”

Na amata ona fiafia Nguyen e faiaoga ona o lona tama o se faiaoga i le aoga maualuga ma mulimuli ane na faailoa atu i le tausimaʻi e lona tuagane o se tausimaʻi.

Ina ua mae'a lona fa'ailoga lagolago i le tausima'i i le Mt. San Antonio College ma le Citrus College, sa ia fa'asolo atu loa i le California State University i Long Beach lea na maua ai lona fa'ailoga o le tagata malaga i le tausima'i resitalaina. Mulimuli ane, na ia faamaeaina lona faailoga matuaofaiva i le Family Practice Nurse/Nursing i le Iunivesite o Iunaite Setete, o se aoga i luga o le initaneti.

I le gasologa o lana galuega tausi maʻi, sa galue Nguyen i le tele o falemaʻi e ala i le resitala o tausimaʻi ma faʻaalu se tausaga i le potu maʻi tigaina i le Garden Grove Hospital. Ona ia aʻoaʻo ai lea i se aʻoga tumaoti mo le lua tausaga aʻo leʻi faʻafaigaluegaina o ia i le Golden West College e avea o se faamaopoopo manuia o tamaiti aoga. O nei mea na tutupu na iloa ai e Nguyen le fesoʻotaʻiga ma le aʻafiaga e mafai ona ia faia o se faiaoga tausimaʻi. Ia Fepuari, na ia auai i le faiaoga tausimai i le Golden West College.

O le Aoga o Tausisoifua i le Golden West College ua ofoina atu se Associate Degree i Tausisoifua e saunia ai tamaiti aoga e suʻe le National Council Licensure Examination (NCLEX) e avea ma tausisoifua resitalaina. E tusa ai ma lana faʻamatalaga, o lona faʻamoemoe o le tuʻuina atu o aʻoaʻoga faigofie, taugofie, ma faʻaosofia le mafaufau e iʻu ai i le faʻamaeʻaina o le polokalame a le tausimaʻi. I le 2020-21, na fa'amaualuga ai e le GWC se fua faatatau mata'ina o le sili atu i le 91%, o lona uiga e sili atu i le 9 mai le 10 tamaiti a'oga na su'e le su'ega, na pasi.

O se maketi faigaluega vevela mo tausisoifua o lona uiga o le a maua e le au faauu Golden West le tele o avanoa faigaluega. Fai mai le Ofisa o Leipa Fuainumera Faamauina o le faafaigaluegaina o tausisoifua resitalaina e faamoemoe e tupu 9 pasene mo le isi sefulu tausaga, faatasi ai ma le tele o avanoa e mafua mai ia i latou e tuua le aufaigaluega pe litaea. I Kalefonia, o le averesi o totogi faaletausaga e $125,000+ e tusa ai ma le US Department of Labor.

I le faaopoopo atu i lesona i totonu o le vasega, o tamaiti aʻoga i Golden West e maua le poto masani faʻapitoa e ala i se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei faʻatasi ai ma mannequins faʻamaoni maualuga, ma e ala i suiga ile falemaʻi i falemaʻi faʻaitulagi e pei ole Orange Coast Memorial Hospital, Fountain Valley Falemai, Falemai Hoag, ma le Iunivesite o Kalefonia i Irvine Medical Center.

“O le tausima’i ose galuega fa’atino tele. E tele a matou nofoaga fa'afoma'i ina ia matou ofoina atu le tele o fa'amatalaga lima. E mafai e tamaiti aʻoga ona vaʻaia le tele o ituaiga o gasegase, ”o le tala lea a Nguyen. "O matou paʻaga falemaʻi e fiafia ia i matou ona o matou tamaiti aʻoga e matua aoga aʻo matou galulue e faʻaleleia le maʻi."

I le va'ai i le lumana'i, o lo'o fa'amoemoe Golden West e fa'alautele ana polokalame e ofoina atu e aofia ai le laiseneina o matata tau tausi soifua ma/po'o polokalame fesoasoani tausi soifua fa'amaonia.

“O lo’o fa’aleleia atili la matou polokalame i aso uma,” o lana tala lea. “Matou te iloilo ma matou faaleleia i lea aso ma lea aso.”

Mo tamaiti aʻoga o loʻo mafaufau i se galuega tausi maʻi, ua taʻu atu e Nguyen ia i latou e ui lava e mafai ona matua faigata, ae e matua faʻamalieina foi.

"E tatau i tausi soifua ona tausia tagata mamaʻi pe a sili atu ona leaga," o lana tala lea. “Matou te vaʻaia saʻo tagata mamaʻi. Ae matou te vaʻai foʻi i lo latou alualu i luma a o latou faʻaleleia i lea aso ma lea aso ma e leai se isi mea e sili atu ona tauia nai lo lena.