Le Mana o A'oa'oga Matata: Saddleback Graduate Taryn Vanderberg Faʻalauiloa a Tamaiti Aʻoga

Aokuso 31, 2023
Saddleback Graduate Taryn Vanderberg

O nisi taimi o le a'afiaga o se polokalame a'oa'oga matata a le nu'u i kolisi e matua loloto lava, e sili ona fa'amatalaina e le tagata e a'afia ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Taryn Vanderberg. Fa'aauupegaina i tomai ma le poto na maua a'o maua tusipasi i totonu Pulega o Aufaigaluega ma Taitaiga Tau Pisinisi, faatasi ai ma se tikeri lagolago i Taitaiga Tau Pisinisi, na ia mauaina lana galuega muamua mai le kolisi - o se pule o tagata faigaluega mo se kamupani tausi fale - mai se faʻasalalauga i luga o le Saddleback College's Galuega Tautua upegatafa'ilagi. Mo nai tausaga ua tuana'i, sa ia faia le HR ma Operations consulting ma o lo'o avea nei ma fa'atonu tagata faigaluega i Age Well Senior Services, va'ava'aia galuega fa'atino a tagata faigaluega ma le tausisia i nofoaga e 10 i le itu i Saute Orange County.

"Na ou iloa o Saddleback sa i ai se talaaga lelei i le eria o se kolisi lautele," o le tala lea a Vanderberg. “Sa ou le mautinoa i lena taimi pe ou te siitia atu pe leai pe a amata laʻu malaga faaleaoaoga. E le'i avea a'u ma se tagata a'oga. Sa na'o lo'u mana'o ia maua se tusi pasi ma ia 'tasi ma mae'a.' Ae sa ou fiafia i loʻu taimi iina. Na iu ina ou mauaina ni tusi pasi se lua ma se faailoga lagolago i Saddleback. Na ou alualu i luma i se polokalame o le tagata malaga, sosoo ai ma le matai, ma o loo ou galue nei i se faailoga faafomai. Ma na amata uma lava i loʻu taimi i le Kolisi o Saddleback.

I le tele o auala, o Vanderberg o se faʻataʻitaʻiga sili o le malosi o se aʻoaʻoga matata.

“Ua matua faamanuiaina lava au,” o le tala lea a Vanderberg. “Ua ou oo i le mea sa ou manao e avea ai ma tomai faapolofesa.”

O le Tusi Pasi Tomai Tomai Fa'atonu a Tagata Faigaluega e aofia ai kosi i le Pulega o Pisinisi, Fegalegaleaiga a Tagata i Pisinisi, ma le Pulega o Tagata Faigaluega ma e mafai ona ta'ita'i atu ai i galuega ma totogi averesi e $96,000 i tausaga ta'itasi i se matata o lo'o fuafua avanoa faigaluega e tupu 9.5% i lenei sefulu tausaga.

E faapena foi, o le Business Leadership Certificate ma le Associate of Science Degree programs e faʻatatau i le atinaʻeina ma le faʻaleleia o tomai faʻaautaitai aʻo tuʻuina atu i le tamaititi se faʻavae mautu i mea tau tamaoaiga, sociocultural ma tekinolosi, faiga faʻatatau, ma faʻamalosia isi. O a'oa'oga e aofia ai le Si'osi'omaga Fa'aletulafono ma le Tulafono o Pisinisi, Feso'ota'iga Pisinisi, Feso'ota'iga Tu'ufa'atasi, Fegalegaleaiga a Tagata i Pisinisi, ma Tomai Manuia i Falefaigaluega.

"E tele mea na ou aʻoaʻoina e uiga i le auala e sili atu ai i se avanoa faʻapolofesa," o le tala lea a Vanderberg e uiga i ana polokalame a le Kolisi a Saddleback. Sa ia faamaonia foi ia te ia lava o ia e sili atu nai lo na o se "tagata aʻoga maualuga," e faʻaaoga ana upu.

“E leʻi avea aʻu ma se tagata aʻoga,” o lana tala lea. “E le o se mea na oo mai ia te au.”

O Vanderberg sa fa'agaioia se pisinisi fa'atauva'a ma fa'alauiloa la'ititi ina ua ia filifili e lesitala i Saddleback ina ua 21 ona tausaga.

"Sa ou suʻeina sina faʻatonuga ma sa ou le mautinoa le mea ou te manaʻo e fai mo se taimi umi," o le tala lea a Vanderberg. “Sa ou manatu o le a ou maua se tusipasi ma faia i totonu o le tausaga ma o le mea lena mo laʻu aʻoga".

Ae ina ua amata lana vasega i Saddleback, na suia uma. “Na ou mauaina le tele o aafiaga eseese ma manatu eseese semanu ou te le oo i ai,” o lana tala lea. Faatasi ai ma le lagolagosua a polofesa na tausia, na ia faauu mai le Kolisi Saddleback i le 2014 ma le 3.9 togi averesi.

"Na ou fai atu, 'Ei, e mafai ona ou faia lenei mea,' ma siitia atu i le Iunivesite o Vanguard mo se faailoga o le tagata malaga i le pulega o pisinisi ae lei siitia atu i le Westcliff University i Irvine mo se MBA faʻapitoa i le Soifua Maloloina. I aso nei, o loʻo ia aʻoga mo se faailoga faafomai i le pulega o pisinisi, ma le faʻamoemoe i le taʻitaʻiga.

E ui lava i le tele o lenei poto masani faaleaoaoga, e vave lava ona matauina e Vanderberg o le tulaga lelei o aʻoaʻoga na ia mauaina i Saddleback sa lelei e pei o soʻo se mea na ia oʻo i ai talu mai lena taimi, e aofia ai le siosiomaga faʻafeiloaʻi, aganuu a le lotoa, tele avanoa fesoʻotaʻiga, gaoioiga a tamaiti aoga ma faʻalapotopotoga, ma, sili atu i mea uma. , o polofesa.

“E fa’aalu e polofesa se taimi e talanoa ai ia te oe ma su’e ai le mea e te mana’o e fai pe a mae’a lau polokalame. Latou te popole ma latou agalelei tele.”

Vanderberg ua i ai nei lana vaai i le faiaoga i le kolisi. O le a'oa'o atu i le Kolisi o Saddleback o le a fa'a'aisa i le fa'aupuga keke.

"E ese le manaia, ae ou te lagona e pei o Saddleback na tuuina mai ia te au se avanoa saogalemu e aoao ai ma tuputupu ae o se tagata. Sa mafai ona ou mauaina o’u lava malosiaga ma taleni ma le ituaiga o alu ese mai ma se lagona o le faamoemoega ma le taitaiga mo lo’u olaga ou te lei alu i ai.”