O le Polofesa o le Kolisi o Fullerton ua sau i le li'o atoa e toe avatu i tamaiti aoga Faʻaaliga Tala

Setema 22, 2022
Fullerton Paralegal Faculty Michael Moore

O Michael Moore na aʻe le tulaga o se fomai manu ina ua paʻu le tamaoaiga i lalo ifo o ia. I le taimi lea, sa auai o ia i le Kolisi o Fullerton e faʻamaeʻa lana GED ma amata fausia lona lumanaʻi. O le le mautinoa po o le a le isi mea e fai, na sailia e Mikaele se faufautua mo galuega e avea ai ma loia. Na maua o ia i le vasega Fa'atomuaga i le Paralegal Studies ma e le'i toe tepa i tua talu mai lena taimi.

I le 2014, na faauu Michael mai le Kolisi a Fullerton Polokalama Su'esu'ega Paralegal ma se Tusi Faamaonia ma se Associate in Science Degree. Na amata galue o ia o se paralegal a o aʻoga pea ma faʻaauau pea i le fanua mo le isi 11 tausaga. Sa fesootai pea Michael ma lana polofesa e sili ona fiafia i ai, o Barbara Pollinger, o le sa faiaoga ia te ia ma valaaulia soo o ia e toe foi atu i lana vasega o se failauga asiasi. 

“Ou te ofoina atu le vaaiga a se tamaitiiti aoga ua atoatoa lona li’o,” o le tala lea a Mikaele ua avea nei ma polofesa ma faamaopoopo matagaluega i le polokalame a le Fullerton's Paralegal Studies. “Ua uma ona ou faamaeaina le polokalame lava lea e tasi o loo lesitala ai tamaiti aoga i le taimi nei.”

I le 2018, na amata aʻoaʻo ai Mikaele faavaitaimi. Ma, i le na o le tolu tausaga mulimuli ane, na amata ai loa ona ia faiaʻoga faataimi atoa ma avea ma faamaopoopo fou a le matagaluega o suʻesuʻega paralegal. Ua fa'afetai Mikaele i le va'aia e Barbara o lana galuega ua fa'ata'amilosaga atoa a'o le'i maliu o ia i le tausaga na te'a nei. Na te faapelepele ia te ia i taimi uma mo le faaosofiaina o lona naunau mo le aʻoaʻo ma le matata o suʻesuʻega paralegal.

“O le vaega sili ona tauia o le aoao atu o le toe faafoi atu lea i a’u tamaiti aoga,” o le tala lea a Michael. "Matou te tuʻuina atu i tamaiti aʻoga tomai e avea ma tagata tomai faʻapitoa ma faʻateleina a latou avanoa faigaluega."

O le polokalame a le Fullerton's Paralegal Studies e saunia ai tamaiti aoga mo galuega ulufale i se ofisa loia. I lalo o le vaavaaiga a se loia ua laiseneina, su'esu'e e le au faipule, tusi ma saunia pepa faaletulafono; fa'atalanoaina tagata fa'atau; ma tuuina atu le lagolago pulega ofisa. E iai le tele o avanoa faigaluega a le aufaipisinisi a le malo ma le vaega tumaoti e avea ma paralega mai fafo, failautusi tulafono, suʻesuʻega faʻaletulafono, fesoasoani loia, failautusi faʻaletulafono, ma tagata tomai faʻapitoa. 

"Na amata ona ou galue o se paralegal a o ou aʻoga i le Kolisi Fullerton," o le tala lea a Michael. “Na ou faatatauina saʻo mea na ou aʻoaʻoina i le vasega i laʻu galuega i le fanua.”

I aso nei, o Michael o loʻo aʻoaʻoina tusitusiga faʻaletulafono, faʻamasinoga faʻale-malo, ma isi aʻoaʻoga faʻataʻitaʻiga paralegal. O se tusitala fiafia, e fiafia o ia e talepe i lalo faiga faigata o tusitusiga i ni manatu faʻafefe e mafai ona malamalama ai tamaiti aoga, aemaise lava i latou e vaʻaia le tusitusi o se faʻalavelave i lo latou manuia.

“O tamaiti aoga e faamaeaina lenei polokalama e olaola,” o le tala lea a Michael. "O latou falefaigaluega e iai ni mea lelei e fai mai e uiga ia i latou, lea e faʻafetai ai a latou galuega mamafa."

E ui o le Paralegal Studies e masani lava o se laasaga mo tamaiti aʻoga o loʻo manaʻo e tulituliloa se matata i le matata faʻaloia, e faʻamanatu e Michael i tamaiti aoga e mafai moni lava ona avea ma alalaupapa i le manuia i soʻo se numera o matata.

“Ou te manaʻo ia iloa e le toʻatele o tamaiti aʻoga o lenei polokalame, e te aʻoaʻoina ai tomai faʻafeiloaʻi e amata ai lau lava pisinisi, galue i soʻo se ofisa, poʻo totonu o auaunaga lautele," o le tala lea a Michael. “O le maoa’e o la tatou polokalame e maua’a i totonu o tatou faiaoga, ma e toe tu’uina atu mea uma i a tatou tamaiti aoga.”

Mo nisi fa'amatalaga i le Paralegal Studies program i Fullerton College, fa'amolemole asiasi mai https://cte.fullcoll.edu/programs/paralegal-studies/.