Na maua e le Polofesa Tausisoifua Saddleback Musuaga E ala i le Faiaoga Faʻaaliga Tala

Setema 22, 2022
Faia'oga Tausisoifua Saddleback Grace Chau

E pei o le tele o tamaiti aʻoga aʻoga, sa suʻe Grace Chau mo se matata lona lua ina ua amata ona ia auai i le Kolisi a Saddleback. Ina ua uma ona faiaoga i le aoga tulagalua mo le 3 tausaga, sa iloa e Chau e fiafia tele e faiaoga ae na lagona e pei o loo i ai se mea o misi. O se tagata ofo fua, o le fiafia o Chau e fesoasoani i tagata ma lona fiafia i le faasaienisi na faaosofia ai o ia e tulituliloa le aoga tausi soifua. Na te le'i iloaina o le a'oa'oina o le avea ma se tausima'i e fa'aosofia ai Chau e toe mana'o e toe avea ma se faiaoga.

“Sa musuia au e aoao atu e le faiaoga sili ua ou feiloai i ai,” o le tala lea a Chau, o lē ua uma ona maua lona faailoga o le tagata malaga. "O aʻu polofesa i le Kolisi o Saddleback sa agalelei, agaalofa, ma faigofie ona ou mauaina."

O le malaga muamua a Chau na amata i le Kolisi o Pasadena City. Ina ua uma ona siitia atu i le UC San Diego ma faamaeaina lona faailoga o le tagata malaga i le Atinae o Tagata, na siitia atu ai Chau i le Iunivesite o Azusa Pacific lea na ia faamaeaina ai lona matai o se Tausisoifua mo le Aiga ma se tamaitiiti i aoaoga faatausi soifua. E ui lava i nei aʻoaʻoga uma, ae naʻo le Kolisi o Saddleback na ia aʻoaʻoina ai le uiga o le avea ma se faiaoga.

“Sa faagaeetia a’u i le tele o lo latou popole i lo’u alualu i luma faaleaoaoga ma lo’u atinaega i uiga,” o le tala lea a Chau. “Sa ou manao e tuuina atu lena tausiga i le nuu o loo siomia ai au.”

I le 2019, na auai ai Chau i le Kolisi o Saddleback o se polofesa lagolago i le matagaluega o tausisoifua, lea na ia aʻoaʻoina ai aʻoaʻoga faʻafomaʻi-tootoga tausisoifua. Pe a manaʻomia e ana tamaiti aʻoga ni musumusuga, na te faʻamanatu atu ia i latou le faʻaupuga a Saddleback, "Welcome to Opportunity," o se valaau-i-gaioiga e filifili ai o latou ala i se galuega tauia ma manuia.

“O kolisi a le nuu e iai se talatuu o le fatuina o avanoa mo le olaga mo tamaiti aoga uma,” o le tala lea a Chau, o lana lava malaga e tu o se faamaoniga o lana tagi.

E pei o kolisi uma, Saddleback o le fale mo le tele o tamaiti aʻoga o loʻo vaʻavaʻai e sui galuega poʻo taumafai e alualu i luma i o latou tulaga o iai nei. Ona o Chau sa “i ai iina,” ua ia malamalama ai i luitau ma faafitauli o loo feagai ma le toatele o ana tamaiti aoga. A o iai i Saddleback, sa faigaluega Chau i ni galuega se lua ma faalagolago i se sikolasipi a le Saddleback College Foundation e tausi ai o ia.

"O aʻu o le faʻamaoniga a e tuʻuina atu i tamaiti aoga se avanoa, e te tuʻuina atu se avanoa mo i latou e manuia ai," o le tala lea a Chau. “O lenei aoga lua tausaga na ou maua ai le tele o mea na ou mafaufauina o le a ou mauaina. E sili atu nai lo le mea na ou mauaina i se aoga e fa tausaga e sili atu ma le faatasi.”

E talitonu Chau o faufautua alofa o le ki lea i se si'osi'omaga a'oa'oga lagolago. Ina ua galue o ia i se falemaʻi, sa ia fesoasoani i le au faʻauʻu tausimaʻi o loʻo faʻamaeʻaina itula o falemaʻi ma avea ma se vaega o le "alu i le aufaigaluega" a le falemaʻi mo se fesoasoani faaopoopo. O le talaaga o Chau i aoga tulagalua ua fesoasoani ia te ia e faatautaia ma le onosai tamaiti aoga a o latou foia faafitauli, ma ua ia vaaia foi le tulaga tutusa o le tausiga o tamaiti aoga mai le faiaoga tuuto ma le aufaigaluega i Saddleback. 

Saddleback's Fa'ailoga Lagolago i Polokalama Tausisoifua ei ai se igoa iloga i totonu o le soifua maloloina lautele ma faʻamaualuga le NCLEX pasi fua faatatau o le sili atu i le 95%. O le polokalame e ofoina atu aʻoaʻoga faʻapitoa e faʻatulagaina e tausisoifua faigaluega ina ia mafai e tamaiti aʻoga ona aʻoaʻoina tomai manaʻomia latou te manaʻomia e manuia ai i le lalolagi moni. O potuaoga uma lava ose si'osi'omaga fa'aaoaoga lagolago e mafai ai e tamaiti a'oga ona fo'ia lu'i ma tulituliloa a latou sini fa'aaoaoga. E le gata i lea, o le Saddleback e ofoina atu le tele o auaunaga lagolago lagolago e pei o le tausiga o tamaiti, faufautua, fesoasoani tau tupe, aʻoaʻoga, ma isi polokalame e taulaʻi tamaiti aoga e faʻamautinoa ai le manuia o tamaiti aʻoga.

Mo Chau, o le vaega pito sili ona faamalieina i le avea ma se faiaoga o le aʻoaʻoina faʻatasi ma ana tamaiti aʻoga. Na te manaʻo i tamaiti aʻoga e fiafia i tausimaʻi ia iloa o le galuega e faʻatatau i le alualu i luma ae le o le atoatoa, o se lesona na ia aʻoaʻoina mai le faʻamaʻi.

Fai mai Chau, o le COVID-19 na i ai ni faʻalavelave faʻaleagaina i le vaega o le soifua maloloina, ae na faʻaalia ai foi le tele o atinaʻe lelei mo le matagaluega a le kolisi, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga a le matagaluega mo le 2023.

"O siʻosiʻomaga faʻataʻitaʻiga e fesoasoani i tamaiti aʻoga e faʻataʻitaʻi a latou leo ​​maualalo, poʻo tomai maualuga, i se siosiomaga maualalo, aʻo leʻi feiloai i se tagata maʻi moni i lena faʻaaliga," o le tala lea a Chau.

I le tulituliloaina o lenei sini, na tu'uina atu ai i le matagaluega se fa'ameaalofa fa'ata'ita'iga e tu'uina atu ai i faia'oga se metotia fa'ata'atia e tu'uina atu, iloilo, ma fa'atalanoaina tamaiti a'oga ina ia fa'afaigofie a'oa'oga fa'ata'ita'i i le mea e mafai ai.

"O tausimai sili, ma tagata soifua, o tagata e le gata e maufetuunaʻi ae faʻafeiloaʻi i luitau o loʻo feagai ma isi," o le tala lea a Chau. “Matou te le mananao e tupu se tausimai,” o le tala lea a Chau. "Matou te mananaʻo e faʻatupulaia se tagata tomai faʻapitoa ma amio ma faʻamaoni."

E mana'o Chau ia iloa e tamaiti o lo'o lesitala i le polokalame tausima'i a Saddleback, e ui o le a lu'itau lenei polokalame, ae o le a tu'uina atu e le a'oa'o ma le aufaigaluega a le Saddleback mea uma latou te mana'omia ina ia manuia ai.

“Ia saunia e galue malosi atu nai lo se isi lava taimi, ae ia saunia foi e tausia ma alofagia e sili atu nai lo se isi lava taimi o se tamaitiiti aoga,” o le tala lea a Chau.

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le polokalame tausi soifua a Saddleback College, fa'amolemole asiasi mai https://www.saddleback.edu/hs/Saddleback-College-Nursing.